fbpx

Verdens Overdosedag markeres i Haugesund

Verdens overdosedag markeres hvert år over hele verden for å minnes dem som har mistet livet i overdose.

Det ble registrert 241 narkotikautløste dødsfall i Norge i 2021 – 25 av dem i Rogaland. Mørketallene er store, og atskillig flere er går bort ved rusrelaterte dødsfall.

Dagen og arrangementene gir også muligheten til å formidle kunnskap om hvordan overdoser kan forebygges. I Haugesund gis det informasjon om Nalakson nesespray, som er en motgift mot overdose.

To markeringer

Det blir to markeringer i Haugesund på Overdose Dagen. Den første er på Landmannstorget. Der skal det være en appell ved Tom Landås kl. 12.30 og det serveres kaffe og noe å bite i. Det vil også være mulig å treffe flere aktører som jobber innen rusfeltet i Haugesund. Det vil også bli gitt informasjon om Nalakson nesespray, som er en motgift mot overdose.

På ettermiddagen vil det være gudstjeneste i Vår Frelsers kirke kl. 17.00. Her markeres dagen med vakker musikk, appell og roseseremoni med representanter fra ulike aktører innen rusfeltet. Det vil også bli mulighet for å tenne lys.

Her er alle velkommen til å minnes dem vi har mistet, vise støtte og omsorg til pårørende og mennesker som strever med rusutfordringer, og stå sammen om at vi ikke har flere å miste.