fbpx

Tom Landås ble overrasket med blomster og gjester

Arne Valen lurte Tom Landås ned på Haugesund Folkebibliotek under påskudd om å prate om kristne skolelag. Der ventet det blomster, gjester og lokal-tv. 

Tom har som kjent vært festivalsjef for Barn er bra! -festivalen i nesten 35 år, med noen korte avbrudd der han hadde andre arbeidsoppgaver. 

Startet i det små 

Tom startet Barn er bra! som en bitteliten festival på Bleikmyr bydelshus som i år har vokst til ny rekord med over 600 deltakerbarn og rundt 190 ledere. 

Bakgrunnen for at han startet festivalen var at han i 10års alderen selv ikke hadde det så bra. Allerede da bestemte han seg for at han vil gjøre noe godt for andre barn, slik at de kunne få det bedre. Med mottoet “For, av og med alle barn” 

Tom bør få en pris 

Arne Valen har hatt både barn og nå barnebarn som deltakere på festivalen. I den forbindelse la han ut et innlegg på Facebook der han han skrev: “Gi Tom en kulturpris, Fykende Måker eller innstill han til Kongens fortjenestemedalje. Lønn i himmelen er ikke nok.”  

Arne Valen hadde ikke tid til å vente på at Tom skulle få disse prisene så han tok blomstene i egne hender, inviterte et 20talls venner av Tom og lokal-tv til en overraskende blomsteroverrekkelse i Haugesund Folkebibliotek mandagen etter festivalen. Om det skulle være noen tvil – han mener fortsatt at prisene må komme. 

Mild i form, men sterk i sak 

Landås liker ikke å være i fokus selv. -Du er en person som er mild i form, men sterk i sak. Det er de du er til for som du retter oppmerksomheten mot, sa Valen under overrekkelsen. 

Som Valen påpekte så er ikke Tom så glad i oppmerksomhet rundt seg selv, noe også datteren bekreftet – dette er nok en av de tingene han ikke liker – fokus på seg selv. Selv mente han at dette ikke var så galt, det var jo en glimrende mulighet til å sette fokus på Barn er bra! -festivalen..