fbpx

-Vær deg selv! 

-Vær deg selv, sa sokneprest Tor Jakob Bjørndal, i Vår Frelsers menighet. til Synnøve Svensson Haakonseth. Da hun tok avskjed med festdag for menigheten. En god og anerkjennende hilsen til en menighetspedagog som nå går videre som diakon. 
Dagen begynte med karnevalsfrokost, fortsatte med karnevalsgudstjeneste og ble avsluttet med taler og gaveutdeling.  

Allerede før gudstjenesten samlet rundt 40 barn og voksne seg til frokost og lek i menighetshuset.

Etter frokosten gikk de samlet til kirken. Der deltok de i inngangsprosesjonen. I kirken var det flott pyntet til fest med ballonger, vimpler og glitter. Foran i kirken var det lagt puter der barna kunne sitte.  

Under gudstjenesten var det også et sanginnslag med Guro Karin Tonjer og Kristine Hopland. De sang Jeg liker dine store ører av Bjarte Leithaug. En flott påminnelse til både store og små at vi alle er bra nok som vi er.  

Kanskje karneval kan virke litt rart og ukjent for kirkegjengere. Men mange menigheter feirer karneval i disse dager. Karnevalet har en lang tradisjon for å være en folkelig fest før fastetiden. Karne-valekjøtt-farvel er som en ladestasjon for den enkelte før inngangen til fastetidens enklere kosthold og liv, hvor blikket vendes mot Jesu smerte og korsvei. 

Avskjedskirkekaffe

Etter gudstjenestene var det kirkekaffe på menighetshuset. Her var det som det passer seg på en slik dag, både taler og utdeling av blomster og gaver. En flott avslutning for en godt likt medarbeider som nå går videre til nabokommunen Tysvær som diakon. 

Synnøve trakk selv frem det gode arbeidsmiljøet hun hadde fått være en del av. Dager med mange hyggelige møter og gode samtaler, og ikke minst mange kopper med kaffe. -Vi sees nok sa hun selv i sin takketale. Jeg flytter ikke! Synnøve bor nord i Haugesund med mann og barn – så vi får nok fortsatt møte henne i en kirke nær deg, og hun jobber fortsatt en uke til. 

Ett kommentar til “-Vær deg selv! ”