fbpx

Ny kateket i Vår Frelsers menighet

På fredag hadde menighetspedagogen i Vår Frelsers menighet sin siste arbeidsdag. Samme dag takket Eli Kolstad ja til tilbudet om stilling som ny kateket i Vår Frelsers menighet. Hun fikk altså menighetspedagogstillingen etter Synnøve Haakonseth som starter som soknediakon i Tysvær.

Utdannet kateket. 

Om noen skulle være litt forvirret over stillingstittlene her så er forklaringen enkel. Synnøve Haakonseth var menighetspedagog og dermed var det stillingstittelen. Kolstad er utdannet kateket, og ble vigslet i 2006. Derfor blir også stillingstittelen nå kateket.  

Lang erfaring

Tidligere har hun jobbet over 11 år som kateket i Norheim menighet. Her hadde hun ansvar for menighetens trosopplæring, samarbeidet med skole og barnehage og ledet arbeidet med å utarbeide menighetens trosopplæringsplan, konfirmantarbeidet og mye mer. 

Fra 2018 til 2021 var hun barne- og ungdomsarbeider i Sjømannskirken i Torrevieja. 

Hun har etter hjemkomsten fra Sjømannskirken i Torrevieja jobbet som kateketvikar i Førresfjorden menighet. 

For tiden holder hun også på med en «Master in theology and ministry» på NLA i Bergen. 

Med Eli Kolstad som ny kateket i Vår Frelsers menighet, får de en erfaren og kunnskapsrik medarbeider i trosopplæringsarbeidet sitt. 

I videoen under kan du få vite litt mer om hva en kateket gjør, og til slutt i videoen får du også en forklaring på forskjellen på en menighetspedagog og kateket..