fbpx

Avslutter med karneval

Synnøve Svensson avslutter med karneval

Avslutter med karneval. Synnøve Svensson Haakonseth startet i jobben som menighetspedagog i Vår Frelsers menighet 1.juni 2019. Nå avslutter hun med karneval og går hun videre til Tysvær.

Stort sett jobbet under korona

I Vår Frelsers menighet har hun hovedsakelig ansvar for å følge opp og gjennomføre de ulike tiltakene i trosopplæringsplanen. I tillegg til å være med i konfirmantarbeidet og litt barnehage/skole-kirke samarbeid. De våkne leserne merker seg kanskje at hun startet i jobben ganske tett opp til koronaen. 

-Mesteparten av tiden jeg i menigheten har vært preget av pandemi. Det har vært en utfordrende tid å utvikle barne- og ungdomsarbeidet på, men også veldig spennende, forteller Synnøve. 

For menigheten har ikke ligget på latsiden selv om det har vært pandemi. Menigheten driver mye godt arbeid for barn i småbarnsalderen, og de har et godt ungdomsarbeid.  

Selv om mye må avlyses har det også skjedde en hel del ting. Pandemi er krevende for alle som driver med barne- og ungdomsarbeid. Men med kreativitet og pågangsmot så gjennomføres mye, også i pandemitid. -Vi legger mye tid og ressurser ned i konfirmantarbeidet, noe som resulterer i at vi har god kontakt med ungdommer blir aktive både i ungdomsklubb og ledertrening. Her er det kjekt å se hva vi har fått til på tross av pandemi.  

Hun trekker også frem det gode samarbeidet med Rossabø og Skåre menigheter, både når det gjelder ledertrening og trosopplæringstiltak for barneskolealderen. -Det har vært veldig oppmuntrende å oppleve hvor fantastisk mye godt arbeid som drives for barn og unge i kirkene i Haugesund, med så dyktige, gode og kompetente medarbeidere.  

Ny tittel, ny stilling og ny arbeidsplass 

I november 2020 ble hun ferdig utdannet diakon, og 7.mars starter hun i ny jobb som diakon i Tysvær kirkelige fellesråd. -Det begynner derfor å nærme seg slutten for min tid i Vår Frelsers menighet, og på søndag blir jeg med på min siste gudstjeneste som medarbeider her. Da blir det karnevalsgudstjeneste med frokost i forkant av gudstjenesten. Til frokosten er det allerede påmeldt hele 40 barn og voksne, noe hun er veldig glad for. -Da skal vi feire livet og takke Gud for at vi er skapt akkurat som vi er. Jeg takker for meg med Bjarte Leithaugs ord: «Jeg liker dine store ører, nesen din har nydelig profil, jeg liker dine mange tusen fregner og jeg elsker ditt store smil!» Avslutter Synnøve.

Ett kommentar til “Avslutter med karneval”

  1. […] sa sokneprest Tor Jakob Bjørndal, i Vår Frelsers menighet. til Synnøve Svensson Haakonseth. Da hun tok avskjed med festdag for menigheten. En god og anerkjennende hilsen til en menighetspedagog som nå går videre som diakon Dagen […]