fbpx

Minister besøk hos Mat onna bronå. 

Med kjøkkenforkler med påskriften “Velsign vår mat, o gud” møtte gjengen fra “Mat onna bronå” barne- og familieminister Kjersti Toppe. For anledningen hadde omdøpt dagens middagsrett fra medisterkaker til ministerkaker og de hadde også laget dronning maud pudding. 

Toppe som var på rundreise i distriktet valgte å besøke Vår Frelsers menighet og Mat onna bronå på vei gjennom haugesund. – Som barne- og familieminister har jeg også ansvar for tro og livssyns samfunn og med tidligere erfaring fra helsepolitikk så ser jeg viktigheten av det diakonale arbeidet i menighetene.  

Toppe fikk høre hvor viktig samarbeidet med Mat onna bronå er for det diakonale arbeidet i Vår Frelsers menighet. 

– “Mat onna bronå” er vår forlengede diakonale arm sier diakonen i Vår Frelsers menighet Annlaug H Engmark. De når inn der vi andre ikke kommer til for å hjelpe forteller hun. Hun legger vekt på at “Mat onna bronå” er et selvstendig prosjekt, men at menigheten støtter der de kan. Den mest håndfaste hjelpe er å stille kjøkken og lokaler i Vår Frelsers menighetshus til disposisjon. 

Viktig for hverandre 

Jostein Jensen i “Mat onna broå” legger stor vekt på det gode samarbeidet mellom dem og menigheten. – de er enormt viktige for oss. Ikke bare på grunn av lokalen, men også støtten vi får av dem. Det er en enorm kamp i står i hver eneste dag i møte med mange tragiske skjebner. Da trenger vi også noen å prate med og vi vet at både diakonen og soknepresten alltid er der når vi trenger dem, forteller han.

Ettervern, ettervern, ettervern 

-Når jeg har ministeren her er det tre ting jeg må be deg om penger til sa Jostein til ministeren før hun reiste videre. Det er ettervern, ettervern og ettervern. Det er så utrolig viktig tilbud som det er alt for lite av. 

Han trakk også frem Hauge videregående skole som et eksempel på tilbud som er viktig for de som prøver å komme seg ut av rusen. Skolen gir utdanning i yrkesfag for personer som av ulike årsaker har falt ut av det offentlige skolesystemet. 

Mer enn mat 

“Mat onna broå” gir mye mer enn mat til de “onna broå”. De følger dem til lege, hjelper med å huske avtaler og de hjelper til med å få plass på avrusing. Kort sagt en god og hjelpende hånd i en tung hverdag. 

Så får vi håpe at Topp tok med seg ny kunnskap og lærdom hjem til Oslo. “Mat onna broå” gjorde i alle fall sitt.