fbpx

Kirken er med på filmfestivalen! 

Nå starter filmfestivalen og kirken er med i år også.  

Allerede på lørdag har kirken sitt første offisielle filmfestival arrangement. Da er det Amandasamtalen på Clarion Collection Amanda Hotel – eller Hotel Amanda som det er mest kjent som her i byen.  

Tema for samtalen er Kunstnerisk frihet vs. Bærekraft i panelet sitter Medlem av Den norske kirke ungdomsutvalg Matilde Ødegaard, kostymedesigner Jenny Hilmo Teig, regissør Katarina Launing og produsent, Frederick P. N. Howard. Du kan lese mer om samtalen her

Temagudstjeneste 

søndag er det Nettverksmøte med tema “Film i kirken – rettigheter og leie” ved Eirik Pedersen-Mong, prest i MER – Ila kirke for unge voksne i Oslo. Dette skjer på Menighetshuset til Vår Frelsers kirke kl. 9-10.45 før det er temagudstjeneste om film i Vår Frelsers kirke ved biskop Anne Lise Ådnøy, prost Rune Steensnæs Engedal, kantor Goos ten Napel og Bjarte Nesheim. 

Kirkekino 

mandag er det også nettverksmøte klokken 9 i menighetshuset til Vår Frelsers menighet, med tema “Velkommen til Kirkekino’n! Hvorfor? Hva? og Hvordan?” Om filmklubben i Bugården menighet sammen med Sandefjord kirkeakademi ved leder Leif Rune Dass Sundli 

Alt dette er en del av “Den norske kirkes filmnettverksmøte”. Filmnettverket henvender seg til alle som er interessert i og bruker film i sitt arbeid i menighet, kristen forening/organisasjon. 

Nettverkets formål 

• Å ha et fast årlig nettverksmøte for filmengasjerte i kirkelig/kristen regi 

• Å drøfte metodeutvikling for hvordan man kan hjelpe folk til å sette ord på 

en god filmopplevelse, stille spørsmål og få til en god samtale om film 

• Å dele ressurser knyttet til det å bruke film i kirkelig sammenheng 

• Å oppleve film