fbpx

Smultringer

Denne oppskriften gir skikkelig saftige smultringer. Kakene smaker aller best nystekt, men kan fint fryses og varmes opp igjen før servering også.

INGREDIENSER

350 g sukker

3 egg

3 dl seterrømme

2 dl kremfløte (pisket)

50 g smør smeltet

1 ts malt kardemomme

1 ts hornsalt

1 ts bakepulver

750 g hvetemel

3 pk smult til steking

SLIK GJØR DU

  • Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, pisket krem og smeltet smør og rør det forsiktig inn.
  • Ha i kardemomme, hornsalt og bakepulver og hvetemel. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
  • Kjevle deigen ut til en 1 cm tykk leiv på et melet bakebord. Deigen er litt klissete, kna gjerne inn litt mel i deigen før du baker den ut. Stikk ut ringer med en smultringstikke Det kan også være lurt å dyppe smultringstikken i litt mel mellom hver gang du stikker ut en ring slik at deigen ikke setter seg fast.

Oppskrift og bilder: Brød & Korn

el669

el669

Én kommentar til «Smultringer»

  1. Tilbaketråkk: Julekaker | folk og kirke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.