fbpx

Goro

Goro er en av våre eldste julekaker, og smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø, og har et utpreget flott bladmønster.

INGREDIENSER

1 egg

75 g sukker

250 g smør

350 g hvetemel

1 ¼ dl kremfløte

revet skall og saft av ½ sitron

½ ts malt kardemomme

SLIK GJØR DU

  • Visp egg og sukker til en lett eggedosis.
  • Elt smør og mel sammen til en myk smuldredeig.
  • Visp fløten stiv og vend forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett kardemomme og saften og skallet fra en halv sitron.
  • Tilsett smuldredeigen litt etter litt i eggedosisen. Elt videre til deigen blir jevn, men ikke seig.
  • Dekk med plast og la stå kaldt i minst 4 timer, gjerne til neste dag.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og kjevle deigen ut til en tynn leiv.
  • Klipp mønster av papp etter gorojernet og skjær kakene ut etter mønstret.
  • Stek goroene gyllenbrune. Del dem opp med en kniv. Avkjøl på rist.

Oppskrifter og bilder: Brød & Korn

el669

el669

Én kommentar til «Goro»

  1. Tilbaketråkk: Julekaker | folk og kirke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.