fbpx

Julekaker

I papirversjonen av Folk og kirke lovde vi deg 7 sorter julekaker.

Her er de, og skulle du prøve deg eller ville utfordre andre til en koselig bakestund – del gjerne denne siden på Facebook!

Krumkaker

Krumkaker er en julekake stekt i jern formet som kremmerhus eller dessertskåler. Smaker deilig med fyll av pisket krem og bær.

Goro 

Goro er en av våre eldste julekaker, og smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø, og har et utpreget flott bladmønster.

Smultringer

Denne oppskriften gir skikkelig saftige smultringer. Kakene smaker aller best nystekt, men kan fint fryses og varmes opp igjen før servering også.

Fattigmann

Fattigmann er en av de tradisjonelle smultkakene til jul. Hemmeligheten bak ekstra god smak på kaken er en dæsj god cognac og litt kardemomme.

Berlinerkranser

Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er klassiske, søte, små julekaker bakt med mange eggeplommer og dyppet i deilig perlesukker.

Sandkaker

Sandkaker til jul er tradisjon for mange. Julekakene er søte porsjonskaker med mandler som smaker ekstra godt når du fyller dem med krem og bær

Kokosmakroner

Kokosmakroner er en populær julekake som er lett og rask å lage med eggehvite, sukker og kokosmasse. Smaker himmelsk til jul, og fin å gi i gave.