fbpx

Nina Salte vigslet til prest

– Det er bra å ha mange talenter. Men som prest skal du først og mest overgi deg selv hver eneste dag til Gud, sa biskop Anne Lise Ådnøy til Nina Salte da hun ble vigslet til prest.

Nina Salte er tilsatt som kapellan i Vår Frelsers menighet og Skåre menighet i Haugesund, og ble vigslet til prest i Vår Frelsers kirke søndag 27. august.

– I dag skal du preke om talentene. Lignelsen har gitt navn til de evnene som særpreger den enkelte, det som gjør oss til den vi er, sa biskop Anne Lise Ådnøy til Salte i ordinasjonshilsenen. 

– Du er fra Guds rause hånd gitt mange talenter, med et eksepsjonelt ryddig hode, varmt hjerte, blikk for andre mennesker og deres behov, utholdenhet og evne til å sette deg mål og nå dem. Gratulerer! Når du blir vigslet til prest er du ved ett mål. Det skal vi feire sammen med deg.  
 
– Jeg vil hilse deg med innledningsordene i Jesu Bergpreken: «Salige er de som er fattige i ånden». Hvorfor blir de som er svake i seg selv kalt salige? Det er bra å ha mange talenter. Men som prest skal du først og mest overgi deg selv hver eneste dag til Gud. «Let go, let God» som det heter i åndelig veiledning.

Artikkelen og bildene er hentet fra Stavanger bispedømmes nettsider