fbpx

Karoline Emmerhoff og Utstillingen “Denne Freden”

I forbindelse med 100-årsjubileet for Moster inviteres publikum til den offisielle åpningen av utstillingen “Denne Freden” i Tollhagen.

Utstillingen er inspirert av Emmerhoffs bidrag til konkurransen om en ny bispekåpe til Stavanger biskopen.

Prosjektet har fått en ny form i de keramiske verkene som nå vises under jubileumsuken. Hovedfokuset i utstillingen er Jesus’ fredshilsener. Et tema som har en sterk symbolsk betydning og passer godt inn både i tiden vi lever i og 1000 års jubileet for kristenretten. Emmerhoff har integrert skrift-signaturer i sitt arbeid, som hun har nøye puslet sammen og deretter brukt til å lage avtrykk i leire. Disse avtrykkene skaper en følelse av historisk dybde og åndelig refleksjon.

I samarbeid med Bømlo Kunstlag og Moster 2024, har Emmerhoff skapt en utstilling som ikke bare er en visuell nytelse, men også en åndelig opplevelse. Hennes keramiske verk inviterer betrakteren til å reflektere over fred og forsoning, temaer som er universelle og tidløse. Hvert verk i utstillingen bærer preg av Emmerhoffs dype forståelse for materialet og hennes evne til å formidle komplekse følelser og tanker gjennom sitt kunstneriske uttrykk.

Utstillingen “Denne Freden” er mer enn kunst

Karoline Emmerhoff, er opprinnelig fra Sveio og nå bosatt i Haugesund.  Emmerhoff arbeider hovedsakelig med keramikk og tekstil, ofte i tett forbindelse med billedkunst. Hennes kunstverk er kjent for å utforske allmenne og eksistensielle temaer.

Utstillingen “Denne Freden» kombinerer hun sine keramiske ferdigheter med sin interesse for tekst og symbolikk. Hennes bruk av skrift-signaturer og leireavtrykk appellerer til sansene og inviterer til nærmere betraktning. Samtidig reflekterer verkene over dype, eksistensielle temaer som fred og forsoning, og skaper en meningsfull dialog med betrakteren.

Karoline Emmerhoffs arbeid viser en sterk tilknytning til både håndverkstradisjoner og moderne kunstneriske uttrykksformer. Hennes evne til å forene disse elementene i sine verk gjør utstillingen “Denne Freden” til en bemerkelsesverdig og minneverdig opplevelse.

Du kan oppleve utstillingen i Tollhagen rett nedenfor amfiet frem til søndag.