fbpx

Bibelen blir stadig mer tilgjengelig.

Vi skal ikke gå mange årene tilbake i tid før det å «gjøre bibelen tilgjengelig» fikk oss til å tenke på bibelsmugling og bibeloversettelser til all verdens språk. Med andre ord å spre den til «unådde». Men tiden forandrer seg, og nå er det vi selv som trenger hjelp til å lese bibelen.

Vi leser stadig mindre papir. Enten det gjelder blader, aviser, bøker eller Bibelen. Det er ikke mange av oss som daglig finner frem bibelen en morgenstund ved kjøkkenbordet – eller en kveldsstund for den saks skyld. Det er rett og slett ikke slik det er i den tiden vi lever i.

Men vi kan fortsatt få inspirasjon og glede fra bibelen. Med mobil og pc kan du få med deg daglige bibelvers eller bibelleseplaner både på tekst, lyd og video.

Les i bibelen

Om du foretrekker å lese bibelen i tekstversjon er det flere muligheter. På Bibelselskapets egne nettsider bibel.no kan du lese hele Bibelen. Her finner du også flere leseplaner om du vil fordype deg litt mer. På nettsidene finner du både dagens bibelord og oversikt over kirkeårets tekster.

Disse nettsidene er tilrettelagt for mobil og nettbrett så du trenger ikke en PC for å bruke de

Det finnes også mobile apper. Den mest kjente er kanskje YouVersion av bibelen. Den er på mange språk men også på norsk. I tillegg til å lese i bibelen kan du lese dagens bibelvers, følge bibelleseplaner, sette bokmerker og skrive notater. Den inneholder også videoene fra The Bible project. Den er helt gratis og uten reklame.

Lytt til bibelen på podcast

Om du ønsker å lytte til Bibelens tekster har du også fler muligheter. Bibelselskapet har to podecaster. En daglig podcast med dagens bibelord og en som heter «Bibelbølger». Du finner begge på https://bibel.no/podcaster.

Nå har også Tro & Medier gitt ut hele Bibelen som en slags lydbok i podcast format. De lanserte Det nye testamentet våren 2021, og har hatt over 430 000 nedlastede kapitler av Bibelen. I desember la de ut Det gamle testamentet på nettsiden bibelenpaapodkast.no dermed har de nå lansert en fullstendig innspilling av Bibelen på podkast. 

Bibelen på video

La oss til slutt slå et slag for video. Et spennende tilbud i her er Bibelselskapets oversettelse av The Bible Project. Disse videoene er ikke en opplesning eller film av Bibelen, men en samling med oversiktsvideoer for hver bok i Bibelen. Hver enkelt film forklarer hvordan boka er bygd opp og hvordan den passer inn i den store bibelfortellingen. Nå er disse filmene oversatt til norsk, og en spennende og inspirerende vei til tekstene som du kan lese selv.