fbpx

4-åringenes store dag i kirken. 

Kapellan Ola Amund Gaustad gir bok til en 4 åring

To søndager i året har Skåre og Rossabø menigheter 4-åringene i fokus. Årets første utdeling skjer på søndag 13. februar. Dette skal være 4-åringenes store dag i kirken. 

En fin, spesiell og spennende opplevelse, med utdeling av Bibelen for barn i en gudstjeneste med sang og fortellinger.

Mer enn bare bokutdeling

4-årsboken er en viktig del av trosopplæringen og menighetene gjør derfor noe ekstra ut av dagene. Rossabø hadde en samling allerede på tirsdag. Da møttes de i kirkerommet. Her ble de bedre kjent med kirka, og de fikk treffe noen av de som jobber der. Vi hørte en fortelling fra Bibelen, øvde litt til søndagen, og spiste kveldsmat sammen. Dette var for 4-åringen sammen med en voksen. Ikke alle inviterte kunne komme på tirsdag, men til nå har over halvparten av vårens 4-åringer meldt seg på til søndag. – om noen har en 4-åring som tilhører Rossabø menighet, men som ikke er invitert eller har fått meldt seg på så er de hjertelig velkommen på søndag, sier menighetspedagog i Rossabø menighet, Ingunn Bergsager Våge.

Skåre menighet har alt på samme dag. Men også de lager til det lille ekstra med lek og pølsespising på kirkekaffen etter gudstjenesten. Her kan man bare møte opp kl. 10.30 for påmelding, det er ingen forhåndsregistrering der.

Gudstjeneste for hele familien

Gudstjenestene på denne dagen er naturligvis lagt opp slik at hele familien skal trives og kose seg. I Udland kirke vil “Kor og lek” delta. Etter gudstjenesten vil det bli kirkekaffe spesielt lagt opp for barn – med pølser og lek. I Rossabø er det Mini-/maxigospel som blir med og sette preg på gudstjenesten. 

Hjelp for faddere og familie

“4-årsboken” har vært en tradisjon i Den norske kirke i over 20 år og er en del av trosopplæringen. I dåpen lover foreldre og faddere sammen med menigheten at barnet skal oppdras i den kristne tro. Denne dagen hjelper menigheten foreldre og faddere med akkurat dette – derfor er det ekstra fint om både foreldre og faddere er med på denne søndagen. 

Bibelen for barn

Bibelen for barn introduserer barna for Bibelens fortellinger og personer. Med klare og morsomme tegninger, tekst og fortellinger, blir mer enn 90 av favoritthistoriene fra Bibelen levende, noe som gjør Bibelen for barn perfekt for de små. De vil sette pris på de fargerike illustrasjonene der Noah hjelper elefantene inn i arken, Jona ber inni den store fiskens buk og mange, mange flere. 

Dagen faller også sammen med Bibeldagen.

Ett kommentar til “4-åringenes store dag i kirken. ”