fbpx

Påskehilsen fra Rossabø

Rossabø menighet med diakon Jon Erik Strand i spissen går til nye skritt for å fullføre kirkens diakonale gjerning. I dag ble han observert på Christine Elisabeths gravlund i følge med sin leder Silje Olaussen, korrekt iført munnbind og med et lurt glimt i øyet. Der plukket de blomster. 

 

En påskehilsen. 

-Hva gjør dere her nå som samfunnet er nedstengt og alle arrangementer er avlyst? 

-Vi gjør mye forskjellig, men akkurat nå plukker vi blomster til menighetens eldre og andre som er i behov av en konkret oppmuntring, svarer Jon Erik, også mest kjent som Jonas. 

-Men disse blomstene skal jo stå som pynt på gravplassen, innvender vi. 

-Ja, men akkurat nå er det spesielle tider og det roper på spesielle løsninger, svarer Jonas 

Han legger til at Torvald Haugen som er driftsleder er blitt spurt og har gitt sin velsignelse. 

-Tenker dere at dette blir en permanent løsning? 

-Nei, disse blomstene er vakrest her de står og det er mange som setter pris på dem når de blomstrer, så dette er en “nødløsning” akkurat i år. 

Vi ber Jonas utdype, og han kan fortelle at menigheten nå under koronapandemien har hatt stort fokus på å ringe til de som normalt bruker menighetens tilbud. Nå når alt stenges ned og arrangementer blir avlyst så sitter mange alene og har liten kontakt med andre.  Jonas har en liste på 30 faste brukere som er dypt savnet og som han følger opp på telefon ukentlig. I tillegg prøver han også å være tett på frivillige medarbeidere som også har fått hverdagen sin kraftig endret ved at de faste aktivitetene utgår. 

 

Ikke bare diakoner som er diakoner 

Jonas er utdannet sykepleier og diakon og han er vigslet til tjeneste i Rossabø som diakon. Han leder den diakonale virksomheten i menigheten, men opplever tydeligvis ikke å stå alene. Akkurat i arbeidet med de eldste i menigheten opplever han dette tydelig og konkret.  

De eldre gir tydelig uttrykk for at de setter pris på at menigheten tar kontakt, men de forteller også at de er flinke til å ringe hverandre for å motvirke ensomhet.  

-En kunne fortelle at dagen hadde bestått av 11 telefonsamtaler. De fungere slikt sett i det diakonale arbeidet med full kraft og det er til å glede seg over sier Jonas med begeistret stemme.