fbpx

Innsamling til Ukraina

4. mars var en fin vårdag i Haugesund. Og noen jenter i Rossabø velforening sør i byn fikk en ide om å selge leker, perlearmbånd, saft og kjeks til inntekt for Ukraina. 

Mamma Hanne kan fortelle at det ikke er første gang jentene selger ting i gata, men da har det helst vært til egen inntekt – denne gangen ville jentene gi pengene til Ukraina for selv om de er unge blir de også preget av det som foregår der. 

Solgte ringene sine

Hedda (9) forteller at det var hun, søsteren og ei venninne av søsteren som først startet med det. De hadde perlet mye, blant annet armbånd, som de ønsket å selge. De laget fin plakat og rigget salgsbod i gata.  
Etter hvert ble lillesøster Jenny (6) med og hun dro med seg to-tre venninner, deriblant Johanna (6) år.  
Jentene forteller at de i tillegg til å perle har lett i skuffer og skap og funnet leker som de ikke bruker lenger som de kan selge. Jenny er litt forundret over Johanna som har solgt de utrolig fine ringene sine som hun samlet på, men Johanna synes det er helt greit når hun vet at pengene går til noen som trenger det. Hedda syns ringene var så fine at hun måtte kjøpe noen av dem selv! 

Pengene til Rødekors

Johanna forteller ivrig at alle pengene de har samlet inn er Vippset til Røde Kors sitt arbeid for Ukraina, og at akkurat det at Røde Kors skulle få pengene var mamma sitt forslag. 

De forteller ivrig at det ble flere dager med salg, og når det var litt dårlig med folk ute i gata ble de aktive selgere og ringte på dørene for å opplyse naboene om salgsboden sin. De er takknemlige for alle som har kjøpt av dem, noen ga mer for varene enn de skulle, og noen hadde til og med ikke bruk for noe, men synes jentene gjorde så god innsats at de støttet litt likevel. 

Fikk inn nesten tusen kroner

På spørsmål om hvor mye de har samlet inn må de tenke litt… 151,- første dagen, sier Hedda, men blir litt usikker og kikker bort på mamma. Mamma Hanne har heller ikke et eksakt tall i hodet. Men at de sammen har samlet inn mellom 8-900,- kan hun si. 

Når vi spør om det blir flere salgsdager framover sier Hedda at hun akkurat nå føler seg litt ferdig, men at de har hatt litt travle uker også, så plutselig kunne vi finne dem i gata igjen! 

Jentene på bildet er fra venstre: Johanna Johansen Sørland, Jenny Tumyr Kjær, Hedda Tumyr Kjær