fbpx

En kveld om sorg og livssmerte – for folk, ikke fagfolk.

Prostiprest Einar Andreassen er veldig klar på at dette er en kveld for alle som har opplevd sorg og livssmerte. – Dette er ikke en fagsamling, men en mulighet til å høre andre prate om sorg og livssmerte, og for å forstå at det normalt for alle å oppleve dette i livet.

Kvelden starter med et poesiforedrag av Tove Virata Bråthen i musikalsk tonefølge med pianist André Eide og illustrert med Ida Kristin Vollums fotografier.

Poesiforedraget tar utgangspunkt i Bråthens bok Fasetter av sorg – en bok om sorg og om det å reise seg. Boka ble utløst av hennes behov for å bearbeide sorgen over broren som sommeren 2017 tok livet sitt, ordene hjalp henne til å finne mening midt i det meningsløse. Hun skriver også om sorgen forårsaket av egen depresjon og utmattelse. Hun deler erfaringer knyttet til behovet for å bli sett og møtt når man er i sorg, eller sliter på andre måter. Til slutt er fokuset på livet, det å reise seg, bære sorgen, men samtidig finne tilbake til gleden i de små og store øyeblikkene som livet består av.

Mange typer sorg

-Vi tenker ofte på død når vi prater om sorg, men det finnes mange grunner til sorg, sier Andreassen. Han viser til skilsmisse og sykdom som eksempler på opplevelser som kan påføre folk dyp sorg.

I panelet har han med seg mennesker som har opplevd forskjellige typer sorg og på forskjellige måte.

Arrangementet er gratis og kvelden er en del av fokuset som kirken har satt på sorg i det siste. Det er startet opp sorggrupper og det har nettopp vært Allehelgensdag med åpne kapeller og kirker.

Du kan melde deg på her