fbpx

Barn er bra!-festivalen er klar for å samle «hundrevis av unger i en sal»

På tross av pandemiutfordringer har Barn er bra!-festivalen klart å holde kontinuitet i festivalen ved å arrangere festivalen i flere kohorter. Nå er gleden stor for at man igjen kan invitere barna til å være sammen hele høstferien. I Haraldshallen og hele idrettsparken. Haugesund kommune og Den norske kirke i Haugesund inviterer i disse dager alle barn i skolealder til å melde seg på festivalen. Påmeldingsstart er mandag 5.september kl.17.

Festivalen har holdt koken siden 1988

Barn er bra! festivalen har vært arrangert siden 1988 og har utviklet et godt samarbeid med mange aktører og ikke minst barn og ungdom. Så langt har vi påmeldt 110 ledere og man regner med å ha med 150 ledere til en festival som normalt samler 5-600 barn. -Vi gleder oss veldig over å kunne arrangere en felles Barn er bra!-festival igjen, sier festivalsjef Tom Landås. -Nå er vi like spent, som alltid, når barna skal melde seg på. Det er tross alt barnas egen festival. Det er de som er stjernen som booker seg inn på festivalen selv. Festivalen er -for, av og med alle barn! Samtidig er vi lykkelig over å ha så mange ungdom som blir med som ledere.

Samlet igjen etter pandemi deling.

Årets festival vil være en tradisjonell festival på samme måte som før. Man skal få oppleve stemningen i salen både morgen og ettermiddag når barna selv lager show. Og barna skal få utfolde seg i 26 forskjellige aktiviteter som vil utfordre til kreativitet og mestring. Vil du være detektiv eller gå på fotballskole? Skøyter eller sceneshow? Villmarkstur eller Gaming på biblioteket, for å nevne noe.

Samarbeidet med Strømmestiftelsen for at festivalen skal tenke internasjonalt og etablere kontakt med venner i verden tas også opp igjen etter pandemien. Det blir besøk fra Nepal, Tanzania og Uganda. Disse ungdommene vil være leder på leiren.

Redd Barna vil også tilby aktivitet og tilstedeværelse på festivalen. Les gjerne mer om festivalen og årets program her: www.haugesund.kommune.no/barnerbra