fbpx

“Jesus seiret over døden”. Sannhet eller påskekrim?

Sto Jesus virkelig opp fra de døde? Den kristne tro står og faller på om Jesu oppstandelse virkelig var en historisk hendelse. Thor Haavikhar tatt utgangspunkt i sin egen masteravhandling følger vi hans søken etter troverdigheten i oppstandelsen!

Gjennom intervjuer med fagpersoner inne ulike relevante felt gjør han et dypdykk innen tematikken.

Dette er en spennende serie du bør få med deg i påsken.

Episode 1

Hvem var egentlig Jesus? De fleste er enig i at han var et ekte menneske. Men var han også Gud – i ekte kjøtt og blod? Og sto han faktisk opp fra de døde? Se episode 1 og bli med i etterforskningen av om Jesu oppstandelse kan ha hendt. 

Episode 2

Nå begynner for alvor etterforskningen. Hva skjedde egentlig etter at Jesus ble korsfestet? I denne episoden får du svaret ved hjelp av seks historiske fakta. Se episode 2 og få med deg hva disse faktaene kan fortelle oss. 

Episode 3

Hadde Jesus en tvillingbror som lurte alle? Var møtene med Jesus, hallusinasjoner? Eller kan han faktisk ha stått opp? Se siste episode hør hva Thor og etterforsker Jørn Lier Horst konkluderer med etter å ha samlet bevis og fakta. Handler det kun om tro og tvil eller kan kildene og faktaene bevise noe? 

Flere ressurser:

Du kan lese Thor Haavik sin masteravhandling her.

Her finner du et hefte som kan brukes som utgangspunkt for samtale etter filmen.

Ønsker du enda flere ressurser finner du mye mer her.