fbpx

Fagfolk!

Ingen klager 

Vi har ikke opplevd at noen av besøkende i kirker og menighetshus har reagert på den faglige gjennomføringen av renholdet. Det til tross for at vi fram til nå ikke har hatt noen med fagbrev i rengjøringsfaget. Nå har vi det! Onsdag 14. april tok Elin Haugen fagbrev som renholdsoperatør med beste resultat. 

Selv om Elin ikke har hatt fagbrev har hun vært svært viktig for kirken i Haugesund det siste året med smittevern og rengjøring.  

Lokalkunnskap og fleksibilitet 

-Det at vi for snart to år siden valgte å bruke egne folk til rengjøring i stedet for å leie inn eksterne, har vist seg å være en god avgjørelse. Å ha ansatte som kjenner den daglige driften og våre spesifikke utfordringer er viktig. Like viktig har det vært å ha ansatte som har evne og mulighet til å snu på prioriteringene og gjennomføringen av arbeidsoppgavene på kort varsel. Det har pandemien vist til fulle, sier kirkeverge Kjetil Nordstrøm i en kommentar. 

Viktig å feire 

Etter avlagt prøve fikk Elin servert kake og kaffe av sine medarbeidere i driftsavdelingen. Kirkevergen stilte med en liten blomsterhilsen. Alt sammen ble lagt merke til av eksaminatorene Unni Olsen og Hilde Egeland som begge tok imot tilbudet om kake. 

-Dette har vi aldri opplevd. Så heldig du er som har sånne kollegaer, var den umiddelbare reaksjonen til sensor Unni Olsen. 

De fikk til svar at det skulle da bare mangle. Elin er verdt å feires, og nå trengte vi også et lyspunkt i tilværelsen. Det har ikke vært for ofte vi har fått lov til å samles siste året.  

Renhold er et krevende og omfattende fag. 

Unni Olsen benyttet anledningen til å løfte fram kompleksiteten i renholdsfaget. Faget omfatter opplæring og kompetansekrav innen  disipliner som blant annet: 

  • Renhold av ulike overflater  
  • Kjemikalier og kjemikaliehåndtering 
  • HMS og ergonomi 
  • Økonomisk og effektivt renhold 
  • Bakteriell rengjøring og smittevern 

For å nevne noe. Det var mange som fikk et fornyet syn på renholdsfaget etter dette. 

Det skal bemerkes at feiringen skjedde utendørs, omfattet færre enn 10, og at alle hadde munnbind.