fbpx

Svik og bedrag i nære relasjoner

Svik og bedrag i nære relasjoner

På torsdag kl. 20.00 er det Litterær salong i Kulturkirken Skåre. Denne gangen er temaet «Svik og bedrag i nære relasjoner»

Hva er det med den gamle mannen og den unge kvinna? Et fenomen som er så vanlig at det er blitt en klisje. Men like smertefullt hver gang en kvinne opplever å bli forlatt for en yngre kvinne, etter et langt forhold eller ekteskap.

Statistikk viser at når vi er under 50, er det som oftest kvinnen som er utro og går, men når vi blir eldre, er det som oftest mannen som finner seg en ny kvinne og går. Hvorfor er det slik? Henrik H. Langeland og Wencke Mühleisen har på hver sin måte skrevet seg inn i denne problematikken, og det skal bli spennende å dykke ned i samtale om deres nye romaner.

Henrik H. Langeland.

Henrik H. Langeland er i høst aktuell med sin tredje, og foreløpig siste roman om finansmannen Christian «Wonderboy» von der Hall, nå toppsjef i Norges ledende eventbyrå. Han nærmer seg 60 og har endelig skjønt at det finnes noe enda viktigere enn penger og makt – og det er kjærlighet. Eller som Christian gjerne kaller det: underholdning. Han vil gjerne prøve «lykken» hos en yngre, vakker kvinne, en aller siste gang, men vil hans kone gå med på det, og er den unge kvinnen egentlig interessert?

Wencke Mühleisen

Wencke Mühleisen har skrevet den intenst vakre og vonde romanen lille hjerte, hvor hun utforsker mekanismene i et aldrende ektepars samliv, der mannen plutselig, og til sin kones store overraskelse er utro, men en yngre kvinne. Hva gjør det med dem? Hva gjør det med Henne, og ham. Over midtveis i livet i et mangeårig ekteskap, der han har følt seg styrt, mens hun har følt seg avvist? Hun som en gang for tjue år siden har bedratt ham, han som bekjenner for henne at han lever et dobbeltliv med en yngre elskerinne og gjerne vil fortsette med det.

Hvilke vilkår har kjærligheten og begjæret i vår tid, i vår verden? Hva skjer med dem vi bedrar, med dem vi forlater? Hva skjer med oss som bryter og som vil leve et annet liv? Forblir vi intakte? Eller blir vi, på tross av våre inderligste forsøk, brutt opp og noen ganger helt ned i møte med ansiktet til den man en gang elsket, av berøringen, av lukten, følelsen, av minnet om følelsen.

Billetter kan kjøpes her

el669

el669

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *