fbpx

Pilegrimstur i sommer? 

Pilegrimstur i sommer? 

Vil du dra på pilegrimstur i sommer? Pilegrimsturer er blitt stadig mer populært i Norge de siste årene. Mye av dette skyldes nok utviklingen av Pilegrimsleden.  

Pilegrimsleden er fellesbetegnelsen på nettverket av St. Olavsveger til Trondheim og pilegrimsmålet Nidarosdomen – Olav den helliges gravkirke. Hver av St. Olavsvegene har også sine egennavn, flere med opphav i regionen den er en del av.  

For eksempel ligger Haugalandet på Kystpilegrimsleia som går fra Egersund til Trondheim. 

Gå kort eller langt 

Det at hver led ender opp i Trondheim betyr ikke at du må ende opp der. Du kan gå så korte turer du vil. 

Innenfor hver led er det lagt opp forskjellige ruter, eller turer om du vil. Noen går over timer, andre over dager. Noen går til fots i mer elle mindre krevende terreng og andre går med offentlig transport, og noen kombinerer disse. 

Du kan selvfølgelig korte alle disse enda mer ned og bare gå en del av turen. Det er med andre ord bare du selv og din form som setter grensen for turen. 

Pakketurer 

Det er også muligheter for å gå på organiserte pakketurer. Disse turene har ofte et opplegg med kveldssamlinger og forskjellige opplevelser lagt inn. De har også erfarne reiseledere med på turene. 

Her lokalt kan vi nevne turene fra Stavanger til Røldal 5. – 10. Juli og fra Egersund til Stavanger 1. – 5. august. 

Det er slike pakketurer flere steder i Norge. På Pilegrimsleden.no kan du søke på forskjellige turer i hele norge. 

Har du mistet noen nære?

På turen fra Stavanger til Røldal 5. – 10. Juli vil det være en egen gruppe for de som har mistet noen nære. Denne gruppen reiser sammen de andre deltakerne. Forskjellen mellom det å vøære med på denne gruppen og det å være med som “vanlig” deltager er at man også har en samling på forhånd og har med to diakoner som medvandrere. I brosjyren for turen står det “Stavanger bispedømme og Utstein Pilegrimsgard inviterer deg som har mistet en av dine nærmeste til et nytt tilbud. I stedet for å sette oss ned rundt et bord og prate om våre tap, reiser vi oss opp og går sammen med hverandre i flott natur til historiske steder der vi vil bli tatt godt imot av lokalt vertskap.” 

Hovedbilde: David-Tett

Eirik Lund

Eirik Lund

Eirik Lund er informasjonsarbeider i Haugesund kirkelige fellesråd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.