fbpx

Kirken hjalp russen! 

Over 50 russ fikk hjelp av frivillige fra Den norske kirke og Husfliden til å bli klare til helgens “vrenge”. Nå er alt klart til “vårslippet”!

Vrenge er arrangementet hvor russ først tar i bruk russedressene sine. Kirka tok initiativ til russedressverksted for at alle skulle kunne delta på Vrenge med russedressen klar. Russedressverkstedet har sin bakgrunn i siste års oppmerksomhet i avisene om russ som ikke er med i russegrupper, har noen å gå på arrangementer med, og eller ta russeknuter med. Resultatet er at mange russ opplever stor usikkerhet og utenforskap

Oddbjørg fra 13-20 gir tips og råd

Kamp mot utenforskap

Mange faller utenfor fellesskapet. Russedressen som skulle sørge for at alle kunne kjenne seg som en del av et større felleskap, er også blitt en kilde til utenforskap. Det er derfor fort gjort for en usikker russ å bomme på design og dekor. Å gå med en dress som er for lang på armer og ben er ikke kjekt. Det er heller ikke slik at alle har symaskin hjemme, eller foreldre som hjelper til. Med dette som bakteppe tok 13-20 i Den norske kirke initiativ til et Russedressverksted på Skeisvang videregående skole tirsdag 11. april. 

Husflidlaget hadde med symaskiner som kunne russen kunne låne, eller så sydde de for elevene

Stor deltagelse

Her kom både røde, blå og sorte russ på haugalandet for å få hjelp av frivillige fra kirken og Haugesund Husflidslag. Symaskiner, strykebrett og strykejern kom flittig i bruk. Noen russ var så godt som ferdige med russedressen, men fikk hjelp til å legge til det «lille ekstra». Andre startet med ny og “blank” dress. Målet var at alle som trengte det, skulle få hjelp til å legge opp bukser og ermer, eller sy og lime på merker og bokstaver.

Russ i alle farger møtte som nevnt opp og fikk den hjelpen og inspirasjon av dyktige “syersker” og kreative medelever. 

Arrangementet var et samarbeid mellom russestyret på Skeisvang, Den norske kirke og Husfliden.  

13-20 serverte pizza og Rema Kvala/Solvang stilte med brus. Trendhuset og Singer Bernina Sysenter leverte dekor av ulik art til å sy på dressen. 

Arrangementet bar preg av god stemning, mye godt humør og intens konsentrasjon.  

Ønsker du å se innslaget på NRK Rogaland kan du gå inn her.