Helgens tv-gudstjeneste er fra Vår Frelsers kirke

Helgens tv-gudstjeneste sendes fra Vår Frelsers menighet er menigheten midt i Haugesund sentrum. De aktive i Vår Frelsers menighet har tradisjonelt vært «godt voksne». Nå har menigheten den siste tiden har menigheten også hatt et godt oppsving av deltagere i barne- og ungdomsarbeid. Med god deltagelse fra de yngste på babysang og videre opp med barnesang og en godt besøkt ungdomsklubb.

Kirken er åpen på onsdager der besøkende kan møte diakon eller prest og på fredager i forbindelse med menighetens formiddagsbønn.

Menigheten har også et kantori ledet av kantor Goos ten Napel. Vår Frelsers kirkes kantori er et kor som satser på høy kvalitet og engasjement. De er også forsangere på gudstjenestene i kirken.

Kirkebygget

Vår Frelsers kirke fra 1901 er en monumental korskirke, oppført i mur med utvendig forblending av rød teglstein etter E. Hallelands tegninger, Kirken er gjennomført preget av nygotiske former, med brede, korte korsarmer og tårn over inngangspartiet.

Kirkerommet er et romslig sentralrom med kor som er smalere enn tverrskipene, og med åpen takstol. Over hovedinngangen er det orgelgalleri, som har sidefløyer som er forbundet med gallerier i tverrskipene. I korveggen over alterpartiet er det syv vinduer med glassmalerier laget av H. Oidtmann ved Linnicher Kunst-anstalt i Köln i 1901. Motivene er Treenigheten og de fire evangelistene.

Alterbildet i nygotisk omramming er malt av Fredrik Kolstø i 1901, og døpefonten i kleberstein er fra samme tid. Midt i kirken henger en stor og særpreget lysekrone, som er laget av Emanuel Vigeland i 1916.

Kilde: http://kirkesok.no/