Folkemusikk for framtida!

Benedicte Maurseth tar arven fra den norske folkemusikken inn i en moderne drakt med klare impulser fra improvisert- og nordafrikansk musikk i et nyskrevet bestillingsverk til Hardanger Musikkfest.

Fra Hårteigen, det høyeste fjellet på Hardangervidda kalt Hárr i norøn. Derfra har bandet musikalsk utsikt over hele kloden – inkludert lyden av reinsdyr og fuglar, av jegerar og gjetarar. Verdsmusikk med hjerte og hjerne!

Når Maurseth kommer til årets andre utgave av «Sildajazz lytteklubb», 10. september, i Kulturkirken Skåre har hun med seg tre av landets mest spennende musikere. Mats Eilertsen vant Spellemann i kategorien «Jazz» tidligere i år – en pris saksofonist Rolf-Erik Nystrøm også har vært nominert til flere ganger, og som perkusjonist Håkon Stene vant i 2014.

Konserten starter 10. september kl. 20.00 (dørene åpner kl.19.30) Billetter kan du kjøpe her

I tillegg til å være en dyktig musiker, klarer Maurseth å formidle en stemning, et landskap og et budskap. Ikke bare til publikum, men også til, og deretter gjennom, tre musikere som ikke er så bevandret på Hardangervidda som hun selv er. For Hárr er så mye mer enn vakker komposisjon.

Folkemusikk.no

Benedicte Maurseth (t.h.) og musikarane hennar tok med publikum til fjells og gjorde djupt inntrykk på publikum på urframføringa av tingingsverket til Hardanger Musikkfest «Hárr» i Eidfjord gamle kyrkje. Håkon Stene spelte perkusjon, Mats Eilertsen var med på kontrabass, og tunisiske Jasser Haj-Youssef spelte viola d’amore. Sjur Varberg (92) fylgjer intenst med på framføringa. Han var mellom dei me fekk høyra stemma til under verket.

Hordaland

Foto: Benedicte Maurseth