fbpx

Berlinerkranser

Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er klassiske, søte, små julekaker bakt med mange eggeplommer og dyppet i deilig perlesukker

INGREDIENSER

2 hardkokte eggeplommer

2 rå eggeplommer

100 g sukker

250 g smør

300 g hvetemel

eggehvite til pensling

perlesukker til pynt

SLIK GJØR DU

  • Begynn med å koke egg og avkjøl.
  • Skrell egget og fjern eggehviten. Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bolle og rør inn de rå eggeplommene. Visp sammen egg og sukker til lett eggedosis.
  • Tilsett romtemperert smør og mel vekselvis. Elt deigen jevn, dekk til, og sett til avkjøling i ca. 1 time.
  • Trill tynne pølser. Del pølsene i ca. 12 cm lange biter og form til små berlinerkranser. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle hver berlinerkrans med sammenvispet eggehvite og strø over perlesukker.
  • Stek berlinerkransene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
  • Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt.

Bilde og oppskrift: Brød & Korn